Annons
Annons

Re: Extraljus

14
Nu har äntligen en hårt arbetande skiftjobbare hittat lite tid för bilmek:P. Ikväll ska regplåtshållare monteras samt extraljus och kablar dras. Fråga till er som kopplat in er på helljuskablen på bilens helljus. Vilken färg har denna kabel? Och vilken på vilken sida sitter den, höger eller vänster och man står och tittar in i motorutrymmet? Hur har ni kopplat, med vanliga sockerbitar och flatstift?

MVH /Erik

Re: Extraljus

15
Psycho skrev:Nu har äntligen en hårt arbetande skiftjobbare hittat lite tid för bilmek:P. Ikväll ska regplåtshållare monteras samt extraljus och kablar dras. Fråga till er som kopplat in er på helljuskablen på bilens helljus. Vilken färg har denna kabel? Och vilken på vilken sida sitter den, höger eller vänster och man står och tittar in i motorutrymmet? Hur har ni kopplat, med vanliga sockerbitar och flatstift?

MVH /Erik
Hej

Det enklaste är om du först xenonkonverterar ditt helljus till xenon då kommer du ha 2st utstickande 12v kablar att bara skarva på signalen med 2st strömtjuvar. Då kommer du även veta vilken som är plus om minus direkt, då de är färgade.
Det följer även alltid med nya gummipackningar för håltagningen i vattenskyddet bakom lyset för 25mm hål.

Ta alltid signalen från höger lampa sett från det håll när du tittar in i motorrumet, då slipper du förlänga den eftersom batterier sitter på den sidan. Plus sätter du direkt på batteriet och minus på jordpunkten närmast batteriet.

Vill du skippa xenonkonverteringen så är det lättast om du gör ett hål i täckskyddet för kablarna och kopplar samman med befintligt helljus. Det är ofta samma färg på + och - i bilar med halogenstrålkastare så du kan behöva mäta med den multimeter för att ta reda på vilken som är vilken.

Det smartaste sättet att skarva inne i lamphuset är nog att använda flatstift med både hane och hona för att skarva och även kunna lossa när du vill utan att behöva klippa.

Glöm inte att ni har 10% rabatt hos Prestandabelysning.se på xenonlampor både till helljus och extraljus ;)

MVH Henke
Kia Optima 1,7 CRDi Executive 2013 - Svart metallic
Kia Sorento 2,2 CRDi Executive 2011 - Svart metallic
Kia Sportage 1,6 Komfort 2011 - Svart metallic
Kia Picanto 1,1 Ex 2004 - Grå Metallic

Re: Extraljus

16
Äntligen! Nu sitter allt på plats, regplåtshållare, extraljus samt alla kablar. Och ALLT funkar :) Tack för alla bra tips jag fick i denna tråd! Dock återstår ett litet problem då jag upptäckte att extraljusen "fladdar" lite. Troligen är plasten något mjuk vilket gör att hela regplåtshållaren sitter lite väl löst. Men som sagt, ska fundera ut någon lösning på det.

MVH / Erik

Re: Extraljus

17
Hej. Vart fäste ni stabiliseringsstagen för extralysena?. Ska sätta dit tre st. Ska även gömma tre ballastrar. Var kan man sätta dom? Kan man bara sätta ett stag rakt över lysena och inte ha nått stag som sitter i bilen? Har en Kia Ceed 12 årsmodell.
Skriv svar

Återgå till "Modifikationer och tillbehör"