kopplingsproblem optima sw diesel -16

#1
tja alla glada. är det nån mer som har haft/har problem med kopplingen på automatlådan. hadde bilen inlämmnad i våras pga att kopplingen bettedde sig konstigt och bilen växlade hej vilt. då byttes hela kopplingenspacketet och mjukvaran uppdaterades. efter det så har koplingen/växellådan funkat klockrent tills nu för nån månad tillbaka. nu har kopplingen börjat strula igen, inte jämt. men då o då. vid ett tillfälle när bilen stod parkerad i svag lutning så rullade bilen dessutom iväg, avstängd och med parkeringsläge/handbroms i. mycket märkligt. lämnade in bilen, men inget fel hittades. sen dess har ja haft bilen inlämnad igen för problemet med att kopplingen, att kopolingen hugger när man lägger i D för att åka iväg. d har tillomed hänt att bilen dött, o man får starta om den. nu hände detta mig i går igen, att kopplingen högg till 2 ggr när ja skulle åka iväg. presis som om man tappar kopplingen på en manuell bil. nån som har några ideer?? ska naturligtvis ringa verkstaden igen o se vad dom säger.


Annons

Re: kopplingsproblem optima sw diesel -16

#2
Säker på att du hade P i när bilen rullade iväg? Låter väldigt märkligt isåfall. Spärren hade tagit den efter någon centimeter bara.
För det går nämligen att stänga av bilen och ta ut nyckeln vilket växelläge du än har, på en JD. Stänger man då av i allt utom P så kan bilen såklart börja rulla...
Angående kopplingen så har jag inte hört någon som haft besvär efter byte koppling och uppdatering mjukvara.
Däremot kan det vara kopplingsaktuatorn som spökar och kanske behöver justeras/bytas ut.

Re: kopplingsproblem optima sw diesel -16

#3
tja. tyvärr så hände det inte mig, utan frugan. (att bilen rullade iväg. dvs) och enligt henne så lade hon i P parkeringsläget och även handbromsen. "elektronisk nyckel", så den ligger i fickan. att det går stänga av bilen i alla lägen har ja testat efter detta, men som sagt ang kopplingen, har nu kontaktat verkstaden igen, och ska lämna in den i början av jan. då dom vill behålla bilen ett par dagar för att försöka få fram felet. men tror inte dom kommer hitta nått då heller.

Re: kopplingsproblem optima sw diesel -16

#4
Hej!

Jag har haft problem med att bilen växlar mycket dåligt eller att kopplingen slirar eller att det skakar i hela bilen vid acceleration. Verkstaden har hela tiden hävdat att dessa lådor är sådana. Efter att det blev mycket värre så var jag inne på verkstad nu i november och då kom verkstadskillen ut med ett dokument där Kia erkänt felet på kopplingen. Fick ny koppling och ny programvara på bilen och den funka bra tills för en vecka sedan då vibrationerna börjat komma igen. Slirar eller slår in växeln när den kommer till " 4 ". Växlar man med paddlar eller manuellt så slår den i växlarna när man växlar upp.

Var inne med den igår igen och dom provkörde bilen och kände själva att vibrationerna kommit igen. Angående att den slår i växlarna när man växlar manuellt trodde han att det var så det skulle vara. Jag svara då att den var inte så innan kopplingsbytet.

Verkstadskillen har nollställt lådan igen så den får ny ominlärning eller vad han sa. Jag skulle testa detta och se om det hjälpte. Men redan idag så märker jag att så är inte fallet. Lådan slirar som bara den. Börjar tro att det är växellådan som är kass också.

Re: kopplingsproblem optima sw diesel -16

#5
Jag har också bytt kopplingspaket på vår optima. Känns som de är för litet drivpaket i för stor bil. Våran har passerat 4000mil precis, och redan ny koppling..

Vill inte ens veta årsbesök på verkstad om man skulle haft dragkrok på bilen.

Än efter 3-400mil känns våran okej iaf.

Re: kopplingsproblem optima sw diesel -16

#6
ja har nu bokat in 6000 mils servicen nu i januari och kontroll av kopplingen (3:dje gången gillt). enligt verktstaden så ska det inte vara några problem med dessa v-lådor/kopplingar om man har bytt kopplingen och fått nya mjukvaruuppdateringen. men känns som att d dax att byta bil. för man vet inte vart detta kommer sluta.
Annons
Skriv svar

Återgå till "Optima"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster