Handbromsbackar Sportage 2013 diesel

#1
Hej alla experter!

Skulle byta bromsbackar eftersom handbromsen var i dåligt skick. Köpte från mekonomen efter att ha knappat in reg-nummer och fått bekräftat att det var rätt. https://www.mekonomen.se/bil/reservdela ... 2-653029sv

Bort med ok, belägg osv för att upptäcka att det var en annorlunda konstruktion av originalbackarna. Inte i två delar utan en del med öppning där uppe (tänk stor hästsko). Upptäckte då också att det inte var med några fjädrar i den "sats" jag köpt och köpte då den monteringssats som ska höra till https://www.mekonomen.se/bil/reservdela ... a02-Q887sv

Jag gjorde ett antagande att det ska gå bra med det jag köpt som ju är den "vanliga" konstruktionen av bromsbackar. Men eftersom jag inte är en supermekaniker blir jag lite rådvill inför alla delar i monteringssatsen, särskilt eftersom jag inte har samma konstruktion på bilen nu. Min vanliga strategi när jag i sällsynta fall mekar bil, eller byter eluttag, är att göra exakt som det varit tidigare.

Finns det någon skiss, eller liknande enkel instruktion, att tillgå över hur fjädrar mm monteras? Någon som varit med om samma eller liknande och har något gott råd?


Annons

Re: Handbromsbackar Sportage 2013 diesel

#4
Caprice77 skrev:Välkommen till Kia, ingen bil man renoverar själv. Läs min tråd.

Kul att du också mekar själv, vi är sällsynta som gör det med en Kia bil.


Läste din tråd. Upplysande och i linje med "vi är så hemliga att du MÅSTE betala överpriser för att få något fixat".

Jag justerade mina backar så mycket det gick och finlirade sen med handbromsvajern och nu funkar det bra, så går den bara igenom besiktningen i augusti så är jag nöjd, sen ska den bytas in.
Annons
Skriv svar

Återgå till "Problem"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster