Tröga växlar

#1
Hej

Min Sportage 1,7 crdi -14 har varit lite skum med att kopplingen har tagit väldigt långt nere. Idag när jag var på långtur så hade jag problem att få i och ur växlar. Det går att växla med våld men det "skorrar" inte när man försöker och bilen slirar inte heller . Felet beter sig lite intermittent och det är inte samma växlar som går trögt hela tiden. Vissa går m.a.o i/ur som vanligt medans andra är tröga. Något med kopplingen borde det vara men vad? Vilken kostnad har man att vänta? Någon som känner igen sig? Känns ju inte som lamellerna är slut utan mer något hydrauliskt?

/F


Annons

Re: Tröga växlar

#3
FilipLyxell skrev:Tryvkplattan skulle jag gissa på alla dagar i veckan,
Ska gå på garanti om du har den kvar på bilen.


Aha ok. Låter rimligt men kostsamt.
Dessvärre har jag inte det då föregående ägare bommade servicen med 500 mil så jag har ingen garanti längre :/

Re: Tröga växlar

#4
Är det bara en service missad med 500 mil och alla andra servicar är godkända kan man ansöka om återinträdelse (garantisnurra).
Finns en chans att få tillbaka garantin då. Hör med närmsta Kia-verkstad.
KIA Sportage Special Edition 1.7 CRDi

Re: Tröga växlar

#5
HellboyElvis skrev:Är det bara en service missad med 500 mil och alla andra servicar är godkända kan man ansöka om återinträdelse (garantisnurra).
Finns en chans att få tillbaka garantin då. Hör med närmsta Kia-verkstad.


Bilen lämnad till KC Motors i Malmö idag. Försäkringsbolaget tar troligtvis kostnaden om det inte är lamellerna som behöver bytas för självrisken på 5000kr. Annars är det 12000kr för kopplingsbyte. Kundmotagaren gissar på att det är något i växellåda som inte lirar typ synkringar eller liknande. Men det får det reda på imorgon när de skiljer lådan från motorn.
Har försökt med garantisnurran innan men de säger att det gått för långt över och Kia vägrar.

F.ö kan nämnas att bilen såldes av Thulins Bil i Arlandastad med försäkran att alla garantier skulle gälla. Tji fick jag och de har vägrat att ge med sig i konflikten. Motormönnens jurist har inkopplad och efter rådgivning förstod jag att jag hade mycket små chanser att vinna en tvist i tingsrätten. Så allt jag kan säga och råda till: handla inte hos Thulins Bil i Arlandastad!

Re: Tröga växlar

#6
Varför motormännens jurist?

Man går till arn och begär köpet hävt eller att säljaren lämnar exakt den garanti som tillverkaren skulle gett om den gällt.
Kia Cee´d Special edition 2, 1,6 crdi 2015, Dark gun metal.

Re: Tröga växlar

#7
Torgskräck skrev:Varför motormännens jurist?

Man går till arn och begär köpet hävt eller att säljaren lämnar exakt den garanti som tillverkaren skulle gett om den gällt.


För att jag var osäker på om jag hade rätten på min sida. Jag försökte häva köpet men Thulins Bil vägrade. De ville inte heller kompensera mig för värdeminskningen en förlorad garanti skulle motsvara. Dessa turer tog all tid och energi i 1,5 månad efter att jag köpt bilen. Tillslut orkar man inte längre. Så det enda jag kan säga är köp inte bil av Thulins Bil.

Re: Tröga växlar

#8
Idag 2 dagar efter jag lämnat bilen till KC Motors så vet de, i skrivande stund, fortfarande inte var felet är och de håller så klart stängt över helgen. För mig, som jobbar med tekniskt underhåll av andra fordon, så har jag jättesvårt att förstå hur man inte kan komma fram till något på två hela arbetsdagar?! Att de behöver beställa delar eller testa olika lösningar har jag förståelse för men att man inte kan komma fram till något som helst på två fulla arbetsdagar, när man dessutom är märkesverkstad, har jag lite svårt att förstå. Men dom är nog inte unika. Jag tycker mig ha liknande erfarenheter av märkesverkstäder från andra bilmärken.
Vi får väl se vad dom säger på måndag?
Annons
Skriv svar

Återgå till "Problem"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster