Motorlampa tänds och bilen tappar effekt om vartannat

#1
Någon bildoktor därute, letat o letat på forum ang detta...
Sorrento, 2,2 CRdi AWD, tillverkad 2009-09. Har en utbytesmotor av okänt tillverkningsdatum.
Vi köpte bilen förra vintern och problemen uppstod framåt våren/sommaren var 50:e mil ungf.
Det börjar med att motorlampan blinkar i ca 10 mil. Kör man korta sträckor osv blinkar den också. När den slutar blinka så är allt OK kanske i 5 mil sedan tappar den plötsligt och distinkt väldigt mycket effekt. Från stillastående kan man väl komma upp i 100 knyck på ca 1,5 minut, tappar fast i uppförsbackar osv. Detta håller i sig i kanske ett par tre mil för att sedan direkt få tillbaka full effekt igen under körning. ett annat sätt är att stänga av bilen och starta igen, brukar funka men ibland får man vänta några minuter. Sedan är allt OK igen innan motorlampan tänds efter kanske 50 mil igen och man är inne i samma cykel igen.
Första gången det hände körde vi den till verkstad där man egentligen bara gjorde rent det regenererande partikelfiltret som felkoden var på (tror jag) men detta har ändå fortsatt efter detta. Vi bytte bränslefilter utan resultat. Känns som något elektroniskt då det är antingen off eller on när det händer, inget hackande eller misständningar.
Några observationer. Förra vintern och denna vintern har det inte varit några problem. Nu med den varma våren så upplever jag det som mycket mer problem än under den varma sommaren förra året. Så allt verkar triggas igång när det är varmt ute.
Utomhusemp-givaren visar alltid 50 grader, skall man få värme i kupen så får man köra på "high" för ställer man ACn på 24 grader så ger det ingen värme. Har säkert inget samband men ändå.
På diverse forum kan man läsa om liknande och diskuteras allt från byte TPS, APS, brake switch, EGR-ventil, bränslefilter och annat. Men slänger ut en fråga om någon verkligen känner till detta problem och vet vilken lösningen var


Annons
Annons
Skriv svar

Återgå till "Problem"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster