Annons

Re: Däcktrycksvarnare niro

#12
Nilla-Niro skrev:Ny Niro-ägare sedan 10 dagar.
Såg att det skrivits lite om Tpms i andra trådar också men jag plockar upp den här. Ungefär varannan gång när jag startar kommer ett varningsmeddelande upp i info-fönstret mellan varvtal- och hastighetsmätaren där det står något i stil med "systemet för däcktrycksövervakning ur funktion". Dvs den varnar inte för lågt tryck. Efter ca 5 sekunder försvinner varningstexter och indikatorn uppe till vänster slocknar. När jag tittar på däcktrycken i informationsmenyn visar de 2,4 bar i början av körningen och 2,5 efter någon timmes körning. Jag tolkar det som att trycket är bra och att sensorerna och systemet fungerar men att det är någon kommunikationsgrej som tar en stund på sig att komma igång. Någon som har något liknande?

På bilen som jag provkörde hos handlaren lös Tpms-indikatorn (den uppe till vänster) konstant och när bilen startades kom det upp ett meddelande typ "kontrollera däcktryck". Försäljaren sa att det var en sensor i ett av däcken som behövde kalibreras.

Hur som helst, jag hoppas att felmeddelandet slutar dyka upp.


På min Niro har jag ochså upplevt detta, att felmeddelandet kommer och går, har dock kollat trycket i däcken och allt är ok. Det brukar dyka upp vid kyla.

Re: Däcktrycksvarnare niro

#13
Bytte precis till vinterdäck. Bilen har haft dem tidigare. Men jag får upp varningen om att TPMS inte funkar. Hur kan man stänga av den funktionen, alternativt få däcken att vara med i monitoreringen av TPMS systemet?

Hade Niro original-fälgar på sommardäcken och nu Hedin bils fälgar på vinterdäck.

Re: Däcktrycksvarnare niro

#16
Det är inte däcken som påverkar garantin. Inte heller om du kör utan TPMS-ventiler.
Däremot är det en helt annan sak om köper andra fälgar eller kompletta hjul. Då KAN lackgarantin gå förlorad.
Men som sagt, väljer du att bara byta däck har du ju originalfälgarna med ventilerna i redan så då är det inget problem...
KIA Sportage Special Edition 1.7 CRDi
Annons
Skriv svar

Återgå till "Niro"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster

cron