Annons
Annons

Re: felkådsläsare

3
Jag har två ELM327 baserade läsare (båda bluetooth) som jag använt på min Ceed och det fungerar. Använder Android-appen Torque Pro (tror det kostar runt 30:-).

Det fösta adaptern köpte jag för en massa år sedan på teknikmagasinet. Den andra köpte jag från banggood.com dels för att inte kostade speciellt mycket och dels för att den gamla är mycket längre och det är lätt att slå i den med benen när man går i och ur bilen.

Den jag köpte var denna: http://www.banggood.com/ELM327-V1_5-Blu ... 75121.html

Verkar inte gå att beställa den längre men skulle tro att det finns flera andra liknande ELM327 läsare att välja bland.
EDIT: Bara att välja och vraka: http://www.banggood.com/search/obd2-elm ... tooth.html

Jag är dock tveksam till att man kan släcka någon servicelampa med en sådan, det har iaf inte varit möjligt på någon av mina tidigare bilar. Däremot kan man läsa felkoder och släcka motorlampan (tömma bilen på felkoder) samt få ut lite realtidsdata när man kör.
Kia Niro PP2 2017

Re: felkådsläsare

5
Vad jag vet kan man inte justera sådana saker med en vanlig OBD2 adapter och en generell OBD2 programvara.

Nu var det ett tag sedan jag använde en av mina adaptrar och appen men den enda stora nyttan jag ser men en adapter är att man kan läsa av och ta bort felkoder själv. Sen är det roligt en stund att se varvtal, motortemperatur m.m. i realtid i appen tills man tröttnat på det. Det finns lite funktioner i Torque Pro appen som att man kan mata in lite information om sin bil (vikt, tankvolym m.m.) och sen kan de försöka räkna ut saker som t.ex. effekten när man kör. Finns även en funktion som mäter tiden för accelerationen från 0-100.

För övrigt, hittade detta när jag googlade på Kia och släcka service lampa (som det efterfrågades i OP)
http://www.irls.eu/reset-service-light/ ... -reset-kia
Kia Niro PP2 2017
Skriv svar

Återgå till "Generella diskussioner"