Annons

Halvljus går titt som tätt

1
Var inne på verkstad för ca 1,5 månad sedan och bytte halvljusen på båda sidorna (H7 lampor). Har hunnit köra ca 350-400 mil sedan dess och idag upptäckte jag att halvljuset på vänster sida slocknat. Även parkeringsljuset på ena sidan har slockat fast det hände redan för 2 veckor sedan.

Eftersom vi inte har kvar nybilsgarantin (Ceed 2010 som ej servats helt korrekt av tidigare ägare) hade jag bokat tid hos Mekonomen (det och att vi bor på liten ort där ingen Kia verkstad finns).

Är detta något allvarligt el-fel som bara Kiaverkstan klarar fixa?
Eller nått som går att åtgärda även på annan verkstad?

Läste i en annan tråd om att dieslarna på nått sätt laddar så hårt så lamporna brinner men att man kunde sätta nått mostånd. Kan det vara det felet?

Tacksam för tips hur gå tillväga.
Annons

Re: Halvljus går titt som tätt

3
Kommer man till en biltillbehörsaffär och säger att lampan gått sönder på kortare tid än man trodde var normalt, så får man motfrågan: "Kör du Kia eller Hyundai". Det har jag varit med om några gånger sedan första Kian vi köpte vid 2008 tills nu...

Kan undra hur detta kan komma sig då. Dessa bilar klarar inte av att lämna jämn ström, utan troligtvis blir det "spikar" med högre styrka ibland, därav "lampätandet"...
KIA Ceed SW Special edition 2015
med bl.a. panoramaglastak, sollucka, navigator, backkamera, DRL, "follow me home", rattvärme, 2 zons klimatanläggning.
Färg: Sand track metallic
Skriv svar

Återgå till "Problem"