Annons

Några funderingar kring nya modellen

1
Hallå!

Ägade tidigare en svart Kia Ceed´sw årsmodell 2012.
Sålde den då jag blev så otroligt besviken varje gång jag tvättade den, nya saker på den jämt! Med nya saker menar jag blästringsproblem, repor som jag tror uppstod av vinden, osv osv.. Lacken höll en fantastiskt låg kvalité.

Komforten var även den rätt låg, hårda stolar, stötig.
Men annars måste jag säga att i det stora hela var jag nöjd!

Till frågan, hur upplever ni nya modellen? Tystare, mjukare i fjädring, bättre lack (kommer iaf inte köpa en svart till, utan blir det en Kia blir det en vit)

Nya modellen är riktigt snygg i linjerna!
Saab 95 Sportcombi, årsmodell 2006
Kia ceed sw executive 2012 - Svart metallic (såld)
Annons

Re: Några funderingar kring nya modellen

2
Jag har i sommar köpt en KIA Cee´d 1,6 CRDi SW Komfort 2013 och är väldigt nöjd så här långt. Bilen är väldigt snygg, har sköna stolar och upplever inte den som stötig som du påstår att förra modellen är. Jag har en kompis som har haft förra modellen och har för ett tag sen också köpt en KIA Cee´d 1,6 CRDi SW Komfort 2013. Han påstår att det är en stor förbättring mellan årsmodell 12 och 13 på det mesta.
KIA Cee´d 1,6 CRDi SW Komfort 2013

Re: Några funderingar kring nya modellen

3
Har även jag köpt en Ceed SW CRDi 2013 (vit) för snart 3 veckor sedan. Har redan lyckats bränna av snart 260 mil i den och kan inte säga annat än att jag är jättenöjd med bilen. Går superfint på vägen, svarar bra på gasen när man ska göra omkörningar. Stolarna tycker jag känns väldigt stabila. I kurvor slipper man hasa runt som en jä....la flipperkula :D.

Enda nackdelarna med bilen (enligt mig) är ljuset. "Ögonlocken" (eller vad de nu kallas för) har en tendens att "skugga" skyltar vid sidan om vägen. Detta gäller då de vanliga glödlamporna som sitter på alla modeller utom den dyraste som har xenon.
Vid kurvtagning i mörker kan det även där kännas att det finns bristfällig täckning på ljuset i sidled.

En annan sak är spolarmunstyckena. Vid hastigheter över ca 50-60 km/h hamnar all vätska i underkant på rutan. Jag har ännu inte kontrollerat om det går att justera dessa. I annat fall får man helt enkelt tajma spolningen så att de skickar ut vätskan när torkarna är i sitt nedersta läge.

Ljudnivån går nog inte göra speciellt mkt åt då jag erfarenhet vet att det är vägens kvalitet som är den största orsaken till buller. Har så sent som i helgen avverkat 120+ mil med bilen och upptäckt att det bullrar på ganska mkt på slitna vägar medans de är knäpptysta på ny fin asfalt. Jag har även upplevt detta problem med andra sorters däck och bilar så problemet ligger nog inte så mkt på just KIA'n och de däck som sitter på.
Ska man ha en helt knäpptyst bil får man nog se sig om bland de väldigt dyra alternativen hos de väldigt dyra bilmodellerna.

Tre ganska små anmärkningar i min värld och är inget som påverkar min syn på bilen.

När det gäller lacken saknar jag en längre erfarenhet. Som sagt bilen har gått strax över 260 mil och det enda jag behövt göra åt lacken är att tvätta bort insekter. Ett lackskydd från Ditec i framtiden kommer nog införskaffas i förebyggande syfte.
KIA Cee'd 1.6 CRDI SW 2013
Skriv svar

Återgå till "Generella diskussioner"