Annons

Hel- och halvljus förbättring

1
Här har vi nåt att diskutera! Är det någon som satt i några extra bra H7 lampor och märkt nån skillnad? Det finns några som sägs ge 90% mer ljus. Kan det stämma?
Jag kollar på xenon på helljuset, men fattar inte hur det skall monteras. Är det krångligt eller?
Finns det firmor som fixar det åt mig som inte gillar att meka längre. Det var bättre (enklare) förr!
Annons

Re: Hel- och halvljus förbättring

2
Christer.no1 skrev:Här har vi nåt att diskutera! Är det någon som satt i några extra bra H7 lampor och märkt nån skillnad? Det finns några som sägs ge 90% mer ljus. Kan det stämma?
Jag kollar på xenon på helljuset, men fattar inte hur det skall monteras. Är det krångligt eller?
Finns det firmor som fixar det åt mig som inte gillar att meka längre. Det var bättre (enklare) förr!

Att montera eftermarknads xenon är otroligt lätt. Det fixar du själv om du inte är helt ute och cyklar när det gäller bilar/el. Köp en sats och läs instuktionen ska du se att du klarar av det :)
Sorento crdi...

Re: Hel- och halvljus förbättring

3
Jag är lite oldschool, tycker riktiga extraljus är bättre en eftermarknads-Xenon.
Jag kör med ljusramp från Ålem 6st 100W och tycker det funkar ok.
Man får inte den riktiga längden med ljusramp som man är van vid med stora Hella eller Borsch. Men en helt ok ljusbild.
KIA CEE´D SW 1,6 CRDI 2011 KOMFORT

Re: Hel- och halvljus förbättring

5
Jag satte i "Osram nightbreaker" på både hel- och halvljus, vilken enorm förbättring. Tyvärr håller inte dessa lampor mer än 3-4 månader och kostar väldigt mycket mer än "vanliga" lampor.
http://www.conrad.se/?ref=shopmania&article=855311

Om lamporna
http://www.osram.se/osram_se/Konsument/ ... index.html

Så nu sitter där vanliga longlifelampor i både hel- och halvljus. En annan orsak är att det är överjävligt svårt att byta lampor i en Ceed om man inte har händer som en 10-åring...

Köpte ett par extraljus istället som jag kopplade in. Inte lätt det heller, att hitta matningen till helljuset (blev en strömtjuv direkt på sladden).
KIA Ceed SW Special edition 2015
med bl.a. panoramaglastak, sollucka, navigator, backkamera, DRL, "follow me home", rattvärme, 2 zons klimatanläggning.
Färg: Sand track metallic

Re: Hel- och halvljus förbättring

7
cracy skrev:Jag satte in xenonkungens 60 w lampor inga problem c.a 1 timme med mina stora händer.
Efter det saknar man inte extraljus!
Skulle det ta dig mer än 10 minuter att sätta upp det i en punktlista, steg för steg och posta den här?
Gärna länk till produkten och pris. Även vilka verktyg som behövs?
Samt om folk med för många tummar kan klara av det? :) :)

Re: Hel- och halvljus förbättring

9
Då jag pendlar mycket året runt så är höst och vintern en period för mig då jag vill ha bra ljus så Xenonkonvertering kändes som något jag borde göra. Min förra bil (Passat) hade två olika fattningar på halvljuset då man bytt ut den ena lyktan mot en pirat-variant så jag hade behövt köpa en sats för H4 och en för H7 eller köpt ny insats så det hade varit samma sockel på båda sidorna. Det hade blivit dyrt endera så jag struntade i det.

Till min cee'd SW -09 köpte jag Xenonkungens canbus konveteringssats med 4300K då det är den ljusstyrkan som sitter i alla fabriksmonterade bilar i Sverige och även den som sägs ge mest synbart ljus och canbusversionen för att slippa eventuella varningar om trasiga lampor. Det tog 1-2 timmar att få dit allt och jag är mycket nöjd, jag monterade på halvljuset. Eftersom man inte får full effekt på lampan på några sekunder så tycker jag det nu inte är värt att köpa till helljuset, där kan man ju ha igång halvljuset från några sekunder till minuter, timmar beroende på mötande trafik.

Det enda som jag ansåg vara struligt var att hitta ett ställe på bilens högra sida att fästa ballasten på. Det slutade med att jag satte fästet på samma skruv som håller upp staget till säkringsboxen. På vänstra sidan fanns ett färdiggängat hål i karossen, färdigt att använda. Det saknades av någon anledning på högra sidan och de som fanns saknade gängor.

Att sätta in vanliga lampor med högre effekt (100W eller vad det nu är) förstör väl reflektorn pga värmen men att sätta in 60W xenonljus borde inte vara några problem eftersom xenonlamporna producerar mycket mindre värme än vanliga lampor.
Skriv svar

Återgå till "Generella diskussioner"